LAFITTE_web_final.jpg
LAFITTE_web_final_new_COVERbw.jpg

Lafitte

this project is located on a waterfront lot overlooking bayou barataria in the fishing community of jean lafitte. in keeping with other waterfront projects developed by bild, the lafitte strategy aims to celebrate this connection to the waterway; to that end, every primary space of the scheme is provided with visual connection to the bayou.

like milne, lafitte deploys an elevated scheme that creates covered outdoor spaces used for social activities beneath the raised house. this particular client requested as much open space unencumbered by columns at ground level as possible, which necessitated the use of an engineered welded steel moment frame to achieve structural lateral bracing.

once again, metal cladding is used to celebrate the industrial language of the vicinity; however, as this site is particularly prone to heavy winds, flooding, and storm surges, this project calls for a more durable snap-lock cladding system to help protect the house from the threat of high wind. with the exception of this metal skin and impact rated glazing systems, all other cladding materials used at lafitte are common and affordable.

construction: bildconstructs

LAFITTE_web_final_new5 - Copy.jpg
LAFITTE_web_final_new7.jpg
LAFITTE_web_final_new6.jpg
LAFITTE_web_final_new8.jpg
LAFITTE_web_final_new11.jpg
LAFITTE_web_final_new9.jpg
LAFITTE_web_final_new4.jpg
LAFITTE_web_new_JULY2017_5.jpg
LAFITTE_web_new_JULY2017_6.jpg
LAFITTE_web_new_JULY2017_3.jpg
LAFITTE_web_new_JULY2017_4.jpg
LAFITTE_web_new_aug2017_1.jpg
LAFITTE_web_new_aug2017_2combined.jpg
LAFITTE_web_new_aug2017_3.jpg